luni, 7 mai 2012

Semineul potrivit pentru locuinta ta

Cum stii sa alegi un semineu potrivit pentru casa ta?
Daca dai un click pe net in cautarea unui semineu sau a unui focar de semineu vei gasi o colectie variata de seminee pe lemne, seminee din piatra, seminee pe gaz si seminee electrice.

Dar care este cel mai bun semineu electric pentru tine? Nu orice model de semineu electric poate fi amplasat intr-o incapere.
Un lucru foarte adevarat atunci cand vine vorba de cumparaturi online il reprezinta costul de achizitie si intretinere al unui semineu.
Cele mai costisitoare seminee la ora actuala sunt semineele pe lemne, cu un pret ridicat de mcub pe lemn, cheltuieli mari de intretinere , cheltuieli cu transport. Manopera unui semineu pe lemne cat si materialul din care se construieste semineul implica costuri ridicate si mesteri priceputi, iar cand ti se instaleaza  un semineu clasic trebuie sa modifici structura casei.

Variatii mari in bugetul alocat inregistreaza si semineele pe combustibil gazos, datorita fluctuatiilor de pret, in crestere din nefericire, pentru gazul natural, iar incalzirea cu seminee pe gaz este eficienta doar atunci cand se opteaza pentru modelul de semineu cu mecanism de centrala termica, rezolvand astfel doua aspecte importante in ceea ce priveste confortul caminului. Cu un cost de functionare destul de ridicat un semineul pe gaz nu este o solutie de durata.

Un alt dezavantaj al semineelor pe gaze si pe lemne este imposibilitatea semineului de a fi folosit si in anotimpurile calduroase. Semineul clasic pe lemne si semineul pe gaz se poate folosi doar iarna si in serile racoroase de primavara-toamna.


Asa-i ca este mai simplu sa alegi un semineu electric?

Instalarea si montarea semineului nu te costa nimic, focarul electric se cupleaza la o priza normala de 220 V, fara a avea nevoie de vreun mester.
In functionare, un semineu electric consuma pentru efectul optic de flacara echivalentul unui bec de 75 W, iar pentru a incalzi incaperea, focarul semineului este prevazut cu aeroterma ce permite reglarea caldurii difuzate.
Forma focarului influenteaza si forma semineului si pozitionarea acestora.
Semineele cu forme dreptunghiulare se recomanda a fi amplasate in campul unui perete.
Semineele cu forme prismatice se recomanda a fi amplasate in colturile incaperilor, dar pot fi pozitionate si pe o parte a unui perete din camera deservita.

Daca formele si marimile focarului sunt prestabilite, culoarea mantalei de semineu poate fi personalizata la cerere in functie de preferintele clientului.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu