duminică, 19 februarie 2012

Ce poti sa faci cu vechiul semineu pe lemne sau gaz?

Ia-ti adio de la hornul de pe casa, asta bineinteles daca nu vrei sa-l pastrezi ca amintire.
Cu siguranta ca nu mai este atat de modern si eficient sa faci focul in soba, in timp ce iese si fum in living si trebuie sa astepti cateva ore pana se incalzeste. Te cred ca te-ai saturat de murdaria creata de lemnele aduse si ca esti mereu stresat de faptul ca trebuie sa supraveghezi focul in semineu. Dar nici semineele pe gaz nu aduc prea multe bucurii.
Nu, nu este o reclama teleshoping :)
Iti ofer o solutie daca te-ai pricopsit pe cap cu un semineu autentic de toata frumusetea si un spatiu mare pe care ai vrea sa il intrebuintezi dar acest lucru necesita reparatii si alte investitii destul de costisitoare
Eu iti propun o alta varianta:
Nu strica vechiul semineu de acasa. Ar fi pacat mai ales daca are si un design frumos. Garniseste cosul de fum cu caramida pentru a nu risipi caldura din incapere si instaleaza un focar electric in interiorul semineului.
Efectul va fi si mai puternic ca cel al unui semineu real pe lemne daca detasezi sticla focarului si lasi la vedere bustenii cu jaratic . Cu toate ca ecranul focarului electric a fost indepartat, bustenii se pot atinge si nu exista nici un pericol de ardere.
Singura care poate produce caldura este aeroterma. Ea poate incalzi suplimentar pana la 40 mp. Obtii astfel o ambianta placuta si o amenajare in tendinte cu costuri minime.


Reconditionarea unei piese vechi de mobilier poate fi o investitie mai eficienta decat inlocuirea totala a acesteia. Nu uita ca focarul electric nu produce nici o ardere si poti sa iti accesorizezi semineul asezand langa o planta , o vaza eleganta sau un tablou deasupra mantalei semineului.
Spor si originalitate la redecorat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu