joi, 19 ianuarie 2012

Fiecare semineu electric are o poveste de spus

Spre sfarsitul saptamanii trecute am vizitat showroom-ul de seminee electrice Dimplex  de la XMOB.
Nu era prima data cand ma delectam la efectul optic de flacara al semineelor 3D Dimplex, dar de data aceasta am luat cu mine si o prietena, pe Andreea.
 Mi-am dorit sa vad care sunt senzatiile pe care le traieste o persoana pentru prima data cand vede si sta in preajma unui semineu electric.
Dupa cateva minute de plimbat printre modelele de seminee electrice, ne-am oprit asupra semineului electric 3D Viena . Semineul nu avea ecran, acea sticla transparenta  care protejeaza bustenii focarului electric.
Sticla focarului electric, sau ecranul, se poate folosi optional in utilizarea semineului. Cand este pornit, interiorul semineului electric nu se incalzeste , dar acel efect vizual de flacara este cat se poate de real.

Bustenii folositi in interiorul focarului electric sunt  luminati prin reflectarea efectului de flacara de pe partea interioara a focarului.
Cu toate acestea bustenii se pot atinge,ii poti lua in mana fara sa produca arsuri, ei raman reci atunci cand folosim focarul electric.
Andreea a fost uimita de modul simplu de operare al semineului electric. Nu stia ca un focar electric se porneste doar apasand pe un buton de telecomanda, ca se poate regla intensitatea luminoasa a efectului de flacara iar semineele electrice sunt prevazute cu termostat pentru ambient.
La plecarea din showroom-ul XMOB Andreea mi-a mai marturisit ca s-a simtit minunat privind magia focului si tot stresul acumulat peste zi a fost uitat in cateva clipe, iar ea a redevenit plina de viata. Si-ar dori sa aiba parte de aceasta experienta  la sfarsitul fiecarei zile.
De obicei cand ne gandim la ideea de a avea un semineu, ne gandim la acele povesti la gura sobei pe care le spuneau bunici cand se adunau seara in casa.
Cu semineul electric 3D Viena rolurile s-au inversat. Semineul electric  ne-a spus  o poveste, uitata parca in secolul vitezei : povestea relaxarii, a romantismului si a bunei dispozitii.